Appelmoes zelf maken

Posted · Add Comment

Zelf appelmoes maken is heel simpel. En juist omdat het zo makkelijk is, deel ik hier het recept. Want wie weet krijg ik ook jou enthousiast om je eigen variatie te maken, zonder toegevoegde suikers! Deze keer gebruikte ik biologische onbespoten appels, maar je kunt appelmoes maken met alle soorten appels.

Wat heb je nodig voor het maken van appelmoes?appel

  • 1 – 2 kilo appels
  • kaneel
  • water
  • pan

Hoe maak je appelmoes?

Schil de appels, haal klokhuis eruit en snijd de appel in stukjes. Doe dit in een pan met een klein laagje water en breng dit aan de kook. Laat dit zo’n 10-15 minuten koken tot de appels goed zacht zijn. Haal de pan van het vuur en voeg naar smaak kaneel toe. Pureer de appelmoes met een blender voor een gladde appelsmoes. Wil je liever appelcompòte? Gebruik dan een stamper in plaats van een blender.
De appelmoes is nu klaar voor gebruik. Je kunt banaan of rozijnen toevoegen om een wat zoetere appelmoes te krijgen, maar ik zelf vind de moes van enkel appels en kaneel erg smaakvol.

Je kunt de appelmoes in (glazen) potten bewaren in de koelkast.

Variaties appelsmoes

Als variatie kan je ander fruit toevoegen aan je appelmoes. Zo kun je bijvoorbeeld bramen, blauwe bessen, frambozen, sinaasappel en/ of banaan toevoegen aan de gekookte appels. Daarnaast geeft ook het toevoegen van rasp van de schil van een citroen-, limoen-, of sinaasappel extra smaak aan je appelmoes

Je kunt ook rozijnen, krenten, (stoof)peren en rabarber meekoken met de appels en/ of een stukje gember, citroengras, kaneel- of vanillestokje.