Bananencake met kokos en blauwe bessen

Posted · Add Comment

Zelf houd ik erg van kokos en gooi dat overal door. Zo ook door deze bananencake met kokos en blauwe bessen.

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 gram dadels (ongeveer 5 stuks)
  • 150 gram boekweit/ kokosmeel (of combinatie)
  • 75 gram amandelen
  • 30 gram geraspte kokos
  • 100 gram blauwe bessen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • kokosolie
  • eventueel nog wat plakjes banaan en kokosschaafsel om de cake te garneren

Oven voorverwarmen op 180°C

Bereiden:

Klop de eieren (met staafmixer), voeg daaraan de bananen toe en de dadels en meng het geheel met mixer. Voeg dan de meel, bakpoeder en kokos toe en mix dit er doorheen. Voeg dan de amandelen toe en gebruik staafmixer of blender om die klein te malen.

Ik gebruikte blauwe bessen uit de vriezer en heb die eerst laten ontdooien en gedept met keukenpapier om ze beetje droog te maken. Vervolgens heb ik er een schepje kokosmeel doorheen geroerd. Deze heb ik vervolgens door het beslag geschept.

Vet dan een cakeblik in met wat kokosolie, doe het mengsel in het blik. Garneer de cake eventueel nog met wat kokosschaafsel en plakjes banaan.

Bak de cake ongeveer 50 – 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de uit de oven als deze gaar is, laat hem even afkoelen en dan kan je hem uit het blik halen.

Meestal als ik cakes bak, snij ik die in plakken, verpak die in aluminiumfolie en bewaar ik een deel daarvan in de vriezer.