Bloemkool-couscoussalade

Posted · Add Comment

Bloemkool is een koolsoort met veel variatiemogelijkheden. Tegenwoordig maken veel mensen er dan rijst of zoiets van, maar dat snap ik niet zo goed. Want ook al verwerk je het dan in kleinere stukjes ter grootte van een rijstkorrel, het blijft toch (gewoon) bloemkool. Bloemkool zit boordevol voedingsstoffen zoals: vezels, vitamine C, eiwitten en antioxidanten.  Onderstaand recept bevat bloemkool en is voor twee porties/ personen.

Wat heb je nodig voor deze bloemkool-couscoussalade?

  • 1/2 bloemkool (medium formaat)
  • 75 gram veldsla
  • 1 kopje couscous
  • 2 eetlepels olijfolie (biologisch, extra vierge)
  • 1-2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels kaneel
  • hand verse koriander
  • limoen
  • 250 gram granaatappelpitjes (uit de vriezer, eerst laten ontdooien)
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 handjes pompoenpitten
  • 2 eetlepels rozijnen

Hoe maak je deze bloemkool-couscoussalade?

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna 2 eetlepels olijfolie, door de couscous en wat nootmuskaat en kaneel. Pers of knijp het sap uit de limoen en roer ook dit door de couscous.  Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Zet dit op in een pan met water en breng dit aan de kook. Zet dan het fornuis lager en kook dit 5 minuten. Giet de bloemkool af. Was de verse koriander en knip of snijd in stukjes en schep dit door de bloemkool. Schep door dit mengsel ook de veldsla en  granaatappelpitjes. Roer hier de couscous door. Strooi er dan de pompoenpitten en rozijnen overheen. Verdeel dit over twee porties (bakken of schalen) en leg daar per portie 100 gram geitenkaas in stukjes op. Deze salade is lekker als lunch of diner en kan je makkelijk meenemen.