Boekweitbrood met limoen

Posted · Add Comment

Dit boekweitbrood is makkelijk te maken en vrij van kunstmatige toevoegingen, gist, gluten en volledig plantaardig.

Wat heb je nodig voor dit boekweitbrood?

  • 200 gram boekweitvlokken
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels hennepzaad (optioneel)
  • 200 ml water
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel sinaasappelschilpoeder
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • cakevorm
  • bakpapier

Hoe maak je dit boekweitbrood?

Doe de boekweitvlokken met ruim water in een schaal, dek dit af en laat 2-6 uur weken. Giet dit dan af (in een zeef) en spoel de boekweitvlokken. Doe de vlokken in een kom en voeg 200 ml water toe. Schep de chia-en lijnzaad in een apart schaaltje met 10 eetlepels warm/ heet water en laat dit tien minuten staan. Dit wordt dan een dik/ gelei-achtig papje en schep dit dan door het boekweitmengsel. Rasp de schil van een limoen hierboven. Snijd wat overblijft van de limoen in plakken. Deze kunnen bovenop het boekweitbrood.

Roer eventueel hennepzaad (of andere zaden/ pitten) door het beslag, met wat peper, zout en sinaasappelschilpoeder. Als je dit laatste niet hebt, kun je dat ook weglaten of vervangen door geraspte sinaasappelschil. Mix alles goed met de blender. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag daarin. Leg daar bovenop de plakken limoenschil. Bak dit dan ongeveer 60 minuten in de oven. Laat dan even afkoelen en haal het brood uit de cakevorm. Je kunt dit in plakken snijden en meteen eten. Het brood kan je nog 3-5 dagen bewaren in de koelkast.