Boekweitbrood

Posted · Add Comment

Dit brood is lekker stevig en glutenvrij. Door abrikozen en rozijnen toe te voegen, wordt het zoetig van smaak. Uiteraard kun je ook andere zuidvruchten gebruiken.

Hoe maak je dit boekweitbrood?

  • Neem 200 gram boekweitgrutten
  • Meng dit met 300 ml water
  • Laat dit minimaal 2 uur weken
  • Meng 4 eetlepels gebroken lijnzaad met 12 eetlepels warm water
  • Laat dit 10 minuten weken en roer dan door de boekweitgrutten

Voor de vulling neem je:

  • 10 abrikozen in stukjes
  • 5 eetlepels hennepzaad
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 5 eetlepels zonnebloem
  • 4 theelepels psyllium vezels
  • En optioneel 4 eetlepels hennepproteine

Je kunt uiteraard ook andere zuidvruchten, zaden, pitten en/ of noten nemen.

Roer deze ingrediënten door het mengsel van boekweitgrutten en lijnzaad. Doe daardoor nog 100 ml water en laat dit nog een half uur weken.

Voeg dan een eetlepel kaneel, snufje zout en 2 theelepels bakpoeder en nog 100 ml water toe.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe daarin het mengsel. Zet dit in de oven en bak 50 minuten. Haal dit dan uit de oven en uit de springvorm en bak dit nog 10 minuten.

Neem het boekweitbrood dan uit de oven en laat afkoelen. Het brood smaakt heerlijk met (een dikke laag) roomboter.