Boerenkool gestoofd in kokos

Posted · Add Comment

Ook Boerenkool heeft zijn eigen feestdag, namelijk Nationale Boerenkooldag op 24 oktober. Deze Oerhollandse groente wordt allang niet meer uitsluitend gebruikt in stamppot, maar ook in smoothies, salades, omeletten, etc. Ik ben gek op kokos en ook boerenkool blijkt uitstekend te combineren met kokos. Hieronder vind je mijn recept van boerenkool gestoofd met kokoscrème. In plaats van de kokoscrème kun je ook kokosmelk nemen, gebruik dan zo’n 300 ml.

Wat heb je nodig (voor 2-3 porties) gestoofde boerenkool?

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 100 gram kokos crème of 300 ml kokosmelk
  • 2 (rode) uien
  • 200 ml water (wanneer je kokosmelk gebruikt, hoef je geen water toe te voegen)
  • 350 – 400 gram boerenkool

Hoe maak je de gestoofde boerenkool? zoete aardappel erin en kook dit  vijf minuten. Voeg dan de helft van de boerenkool toe en laat dit vijf minuten meestomen. Vervolgens voeg je de rest van de boerenkool toe en laat je het geheel nog eens vijf minuten stomen. Roer dit goed door en je kunt dit serveren met bijvoorbeeld stukjes kipfilet en champignons.