Cake van kastanjemeel

Posted · Add Comment

Voor het bakken van cakes maak ik gebruik van een basisrecept. Daarmee kan ik eindeloos variëren door bijvoorbeeld ander meel te gebruiken. Zo maakte ik deze cake met kastanjemeel en die is zo lekker dat ik hem vaker maak. Hieronder vind je het recept voor deze cake.

Wat heb je nodig voor deze cake van kastanjemeel?

  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram kastanjemeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels gojibessen
  • 3 theelepels psyllium vezels
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 + 2 eetlepels boekweitgrutten
  • 40 gram kokosolie

Hoe maak je deze cake?
Mix de banaan en eieren met de staafmixer in een grote kom. Voeg kaneel, bakpoeder en psylium vezels toe en mix door elkaar. Kastanjemeel erbij en goed mixen. Smelt dan kokosolie en roer dit ook door het beslag. Schep ook de goji bessen, boekweitgrutten en chia zaad erdoor. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en doe daarbovenop nog twee eetlepels boekweitgrutten.
Bak de cake 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.