Cottage cheese cake

Posted · Add Comment

Sommige recepten ontstaan spontaan of omdat een ander recept niet goed lukt. Ik wilde eigenlijk cloud bread maken maar de schaal was nog wat vettig waardoor het eiwit niet voldoende opschuimde, dus besloot ik er maar een cake van te maken. Die bleek ook nog eens lekker fris en hieronder vind je het recept.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 6 eetlepels amandelmeel
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 rijpe bananen of iets anders om mee te zoeten, bijvoorbeeld wat dadels (of dadelstroop)
  • 50 gram kokosboter (Santen)
  • 1-2 theelepels bakpoeder
  • kokoschips
  • en wat fruit voor garnering

Hoe maak je deze cottage cheese cake?

Mix de eieren met amandelmeel, bakpoeder en bananen of dadels in de blender. Voeg daar de cottage cheese aan toe. Smelt het kokosblok en roer dit door het beslag. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Vet een (klein vierkant) cakeblik in en doe daar het beslag in. Bovenop het beslag kan je wat kokoschips doen. Zet het blik dan in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten tot deze mooi bruin van kleur is. Laat even afkoelen, snijd in stukken en serveer met wat (vers) fruit, bijvoorbeeld aardbeien of blauwe bessen.