Frisse pompoensoep met sinaasappel

Posted · Add Comment

Vandaag maakte ik deze fris pittige pompoensoep.

Wat heb je nodig voor deze pompoensoep?

  • 1 grote winterwortel
  • 1 prei
  • 1 pompoen
  • gele curry pasta  (of andere kruiden)
  • 2 sinaasappels
  • 750 ml water
  • eventueel wat geraspte kokos
  • ook kun je kikkererwten en/ of andere peulvruchten toevoegen

Hoe maak je deze frisse oranje soep?

Bereid de pompoen volgens dit basisrecept.  Was de prei en snijd deze in kleine stukjes. Zet grote pan op fornuis, laat deze warm worden en doe er dan ongeveer 2 eetlepels olijfolie in. Voeg als dit warm is de prei toe en bak dit een aantal minuten. Schil ondertussen de winterwortel en snijd ook deze in kleine stukjes. Doe dit in de pan met 1-2 eetlepels gele curry. Ik hou van pittige soep en gebruik graag Thaise curry pasta’s (van Mae Ploy) maar je kunt ook andere kruiden gebruiken zoals kurkuma, peper, zout en eventueel wat geraspte gember.

Roer dit even door en voeg dan de stukken pompoen toe. Bak dit nog een paar minuten en gooi er dan ongeveer 750 ml water bij. Breng dit aan de kook en laat zo’n 15 minuten koken. Boen ondertussen de schil van een sinaasappel schoon. Wanneer de 15 minuten kooktijd voorbij zijn, rasp je de sinaasappelschil boven de soep. Schil dan met een mes deze en de andere sinaasappel. Door een mes te gebruiken kan je de witte randjes van de sinaasappel goed verwijderen. Snijd vervolgens de sinaasappels in kleilne stukjes en voeg dit toe aan de soep. Pureer dan de soep met de staafmixer en klaar is je frisse pompoensoep.

Serveer de soep eventueel met wat geraspte kokos.

Ook kan je er meer een maaltijdsoep van maken door bijvoorbeeld kikkererwten toe te voegen. Voeg dan aan de gepureerde soep wat gekookte kikkererwten (of andere peulvruchten toe) en verwarm dit nog een paar minuten.