Fruit ijsjes

Posted · Add Comment

Zelf ijsjes maken van fruit is makkelijk en je kunt lekker variëren met allerlei verschillende soorten fruit. Hieronder het recept voor twee varianten van zelfgemaakte fruit ijsjes.

Mango-kokoswaterijsjes

Daarvoor heb je 250 gram mango nodig. Ik heb mango uit de vriezer gebruikt maar ook verse mango is uiteraard heerlijk. En ook ander (vers) fruit kan heel goed. Doe het fruit in een schaaltje, schenk daar 50-100 ml kokoswater bij en mix dit met de blender. Roer daar eventueel een klein handje goji bessen door. Schep dit mengsel in de ijsvormpjes en zet minimaal 2-3 uur in ee vriezer. Dan zijn de ijsjes klaar. Heerlijk van puur fruit. Mocht je liever wat zoetere ijsjes willen dan kan je een lepel honing toevoegen bij het mixen.

Romige mango-kokosijsjes

Ook hiervoor gebruikte ik 250 gram mango. Dit mixte ik met 1 rijpe banaan en 50 gram kokosblok. De kokosblok heb ik voor gebruik kort gesmolten maar je kunt ook kokosmelk gebruiken. Neem dan 50 ml kokosmelk. Mix alle ingrediënten met de blender tot een egale massa. Als je iets zoetere ijsjes wilt, kan je ook aan dit mengsel wat honing of kokosbloesemsuiker toevoegen. Schep het mengsel in de ijsvormpjes en zet voor 2-3 uur in de vriezer.

Zo heb je heerlijke romige mango ijsjes. Maar ook hiermee kan je oneindig variëren met soorten fruit en welke smaak maak jij?