Fusilli met venkel en courgette

Posted · Add Comment

De fusilli in dit recept zijn gemaakt van doperwtenmeel. Een alternatief als je koolhydraatarm of glutenvrij wilt eten. Ik vind het wel een beetje melig samen maar erg lekker als variatie op pasta. Ik maakte ze met een saus van courgette, venkel en oesterzwammen en zo krijg je dus een klinke portie groente binnen. Het onderstaande recept is voor 2 personen.

Wat heb je nodig voor deze fusilli met venkel en courgette?

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  •  1 ui
  • 200 gram oesterzwammen
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie (om in te bakken)
  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • Eventueel wat geraspte parmezaanse kaas

Hoe maak je deze fusilli met venkel en courgette?

Bak de geschaafde amandelen bruin bakken in een hete koekenpan zonder olie. Dit duurt ongeveer 5 minuten en draai de amandelen halverwege om. Bewaar deze daarna in een schaalje. Snijd een ui klein en fruit deze in de hete koekenpan. Doe daar na een paar minuten 1-2 eetlepels olijfolie (om te bakken) bij. Was en rasp de courgette en venkel en bak de met de ui mee. Rasp ook de schil van de citroen en doe dit bij het mengsel en pers of knijp daarboven de citroen uit. Strooi en peper en zout naar smaak ook en wat Italiaanse kruiden. Bak dit nog zo’n vijf minuten en voeg dan de oesterzwammen in stukjes toe. Bak dit ook nog vijf minuten. De fusilli heeft vijf minuten bereidingstijd (of de variant die ik kocht). Zet daarvoor een pan op met water en zodra dit kookt, doe je de fusilli erin. Kook dan nog vijf minuten en giet deze af. Verdeel dit over de borden met de helft van het groentemengsel. Strooi daaroverheen de geschaafde amandelen en serveer eventueel met wat geraspte parmezaanse kaas.