Gezond eten maken hoeft niet veel tijd te kosten

Posted · Add Comment

Vaak hoor ik mensen zeggen: “ik heb geen tijd om gezond eten te maken.” Daarom een paar suggesties om snel een verantwoorde maaltijd te maken.

Als basis daarvoor: een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente. Iedere supermarkt verkoopt deze in uiteenlopende samenstellingen en vaak in zakken van 250 of 400 gram.

Hieronder vind je twee variaties van maaltijden met zo’n zak groente.

Variatie 1: Franse roerbak met kip en zoete aardappel


Wat heb je hiervoor nodig?

  • 2 zakken van 40o gram Franse roerbakgroente (van AH)
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 300 gram kipfilet 

Hoe maak je deze makkelijke maaltijd?

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Bak deze in een wok of hapjespan in 1 à 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 10 minuten de kipfilet in stukjes toe en bak dit nog 5 minuten. Doe dan de roerbakgroente erbij en roer goed door. Draai het fornuis lager en doe een deksel op de pan. Laat dit in zo’n 20 minuten gaar worden en roer af en toe door.

Je hebt nu voldoende voor 2 porties of maaltijden. Uiteraard kun je ook een andere roerbakmix gebruiken.

Variatie 2: Oosterse roerbakmix, met aubergine en kipfilet


Benodigdheden voor deze snelle maaltijd:

  • 1 aubergine
  • Zak van 400 gram oosterse roerbakmix (ik gebruikte die van Lidl)
  • 300 gram kipfilet
  • Verse koriander, peper en zout
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Twee handjes ongebrande cashewnoten (ongeveer 40 gram)

Hoe maak je dit gerecht?

Bak de kip in een wok of hapjespan met 2 eetlepels olijfolie. Na vijf minuten bakken kan je eventueel wat peper en zout op de stukjes kip strooien. Snijd de aubergine in stukjes en voeg deze toe. 

Bak dit nog zo’n vijf minuten en voeg dan de zak Oosterse roerbakgroente toe. Bak nog zo’n vijf minuten en serveer dan met een handje ongebrande cashewnoten per portie en verse koriander.

Ook dit is voldoende voor twee porties.