Gezonde hartige zoete aardappel taart

Posted · Add Comment

Ook al kies ik vaak voor zoete ontbijtjes, hartig ontbijten vind ik ook erg lekker. Daarom maakte ik gisteravond alvast deze gezonde hartige zoete aardappel taart voor mijn ontbijt. Deze is vrij van zuivel, gluten en toegevoegde suikers.

Benodigdheden zoete aardappel taart

Benodigdheden voor 3-4 porties, afhankelijk van hoe zo’n grote eter je bent en/ of wat je er verder nog bij eet:

  • Grote zoete aardappel
  • 3 el boekweitmeel
  • 3 el Teff meel
  • 4 eieren
  • 2 grote wortels
  • 1/2 courgette (ik had nog een halve, hele kan ook)
  • 2 el kokosolie
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • peper

Zoete aardappel taart bereiding

  • Schil de zoete aardappel, snij deze in kleine stukjes en kook deze tot de aardappel beetgaar is.
  • Giet de aardappels dan af en prak deze
  • Rasp de courgette en wortel. Knijp het vocht hieruit in keukenpapier en- of vergiet.
  • Groente, kruiden en meel toevoegen aan geprakte zoete aardappel
  • 2 el kokosolie smelten en door mengsel roerenhartige zoete aardappel taart
  • 4 eieren klutsen en ook toevoegen aan het mengsel
  • Maak bakpapier nat onder de kraan, knijp dit uit en bekleed springvorm (28 cm) hiermee
  • Doe het mengsel in de springvorm en bak dit in 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden

Laat de zoete aardappelkoek een beetje afkoelen en haal hem dan uit de springvorm. Zelf vind ik deze hartige taart zowel warm als koud lekker en je kunt er nog extra groente bijvoorbeeld een salade bij serveren.

De taart kan ook voor lunch of diner gegeten worden en eet smakelijk!