Gezonde Vietnamese loempia’s

Posted · Add Comment

Een paar jaar geleden zat er een fantastisch Vietnamees zaakje in Gouda. De eigenaresse maakte de lekkerste snacks en alles zelf. Ik kwam daar bijna wekelijks voor haar super en gezonde loempia’s.

Helaas moest ze na een paar maanden haar zaak sluiten. In de laatste weken dat ze open was, heeft ze me uitgelegd hoe ik deze loempia’s kan maken en dus maak ik tegenwoordig mijn eigen versie van de gezonde Vietnamese loempia’s.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Rijstbladen (deze kan je bij de toko kopen)
  • 300 gram groente
  • 200 gram grote garnalen
  • IJsbergsla
  • 3 eieren
  • Verse koriander en munt
  • Kruiden naar smaak

Bereiding

Roerbak de groente en voeg kruiden toe die je lekker vindt.
Snij de ijsbergsla in dunne reepjes.
Kluts de eieren met een klein beetje water en bak deze als omelet.
Snij die vervolgens in dunne reepjes.
Haal de langste stokjes van de koriander en haal ook de muntblaadjes los van stelen.
Doe wat warm water in een schaal (die groot genoeg is om rijstblad in te leggen).
Hou kort een rijstblad in het water en zodra deze zacht wordt,  leg je deze op een plank of bord. Doe daar een beetje ijsbergsla op, wat roerbakgroente, reepjes omelet. Zelf doe ik er dan veel koriander en wat blaadjes munt op en leg er dan nog zo’n 3-4 grote garnalen (zonder staartje) op). dit alles leg je een beetje uit het midden. Dan vouw je de zijkanten naar binnen en rol je het rijstblad strak op.

Zo maak je 4-5 loempia’s per persoon

Het originele recept is met rijstvermicelli. Dit heb ik vervangen door de roerbakgroente en je kunt eindeloos variëren met deze loempia’s. Zo maakte ik eens een versie met roergebakken gehakt in plaats van garnalen en je kunt ook andere kruiden en groente toevoegen.

Ăn ngon miệng nhé!

loempiaatje