Hartige Italiaanse taart

Posted · Add Comment

Deze hartige taart bevat een heerlijke combinatie van zoete aardappel, paprika, tomaatjes, pijnboompitten. Vanwege de Italiaanse kruiden en Italiaanse kaas noem ik het een Italiaanse hartige taart

Wat heb je nodig voor deze hartige taart?

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 250 gram gele cherrytomaatjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 50 gram parmigiano (vlokken)
  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels Kerrie, 2 theelepels Italiaanse kruiden, peper en zout
  • 2 handjes pijnboompitten

Hoe maak je de hartige Italiaanse taart?

Schil de zoete aardappel, snijd in kleine stukjes en kook deze in pan met water. Zodra het kookt, draai je het fornuis lager en laat de zoete aardappel dan nog tien minuten koken. Giet deze dan af en stamp deze. Roer of stamp daar de kokosolie, kruiden (naar smaak) en kikkererwtenmeel doorheen. Snijd de champignons, tomaatjes en paprika klein en roer dit door de zoete aardappel. Breek boven een schaaltje twee eieren, kluts deze (met een vork) en roer daar de kaas doorheen. Schep dit door het mengsel van zoete aardappel. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het mengsel daarin. Strooi bovenop wat pijnboompitten. Zet de springvorm dan in de oven en bak de hartige taart in 35-40 minuten gaar.

Laat even afkoelen, maak de springvorm los en snijd dan in stukken.

Bovenstaande taart is voor ongeveer 2 porties/ personen.

Buon appetito!