Hartige zoete aardappel taart met broccoli en prei

Posted · Add Comment

Deze hartige taart heeft een bodem van zoete aardappel. Daarop kan je allerlei vullingen doen en ik koos voor deze variant met broccoli, prei en cashewnoten.

Wat heb je nodig voor deze hartige taart?

  • 1 grote zoete aardappel
  • 500 gram broccoli
  • 1 prei
  • 2 handen ongebrande cashewnoten
  • olijfolie
  • Groene Thaise curry pasta
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 4 eieren

Hoe maak je deze zoete aardappeltaart met broccoli en prei?

Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. De plakjes moeten licht buigbaar zijn. Meng 4-5 eetlepels olijfolie met 1-2 eetlepels groene Thaise curry pasta (ik gebruik zelf graag de curry pasta’s van Mae Ploy). Schep de schijfjes zoete aardappel door dit mengsel en laat dit even intrekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en leg daarin de schijfjes zoete aardappel. De schijfjes mogen een beetje over elkaar vallen, zo dan je de bodem en randen goed bekleed. Zet de springvorm nu in de oven en bak dit 15 minuten op 200 graden. Snijd ondertussen de prei in kleine stukjes. Bak deze in een pan met wat olie. Snijd ook de broccoli in kleine stukjes, roosjes en bak deze mee. Meng dan in een schaal 4 eieren met de parmezaanse kaas. Roer daar de broccoli, prei en cashewnoten doorheen.

Na 15 minuten de zoete aardappel bodem te hebben gebakken, haal je de springvorm uit de oven. Doe in de korst van zoete aardappel het mengsel van ei, broccoli, prei, kaas en cashewnoten. Zet de springvorm dan terug in de oven en bak dit nog zo’n 30 minuten op 200 graden. Haal de taart dan uit de oven, laat even afkoelen en snijd dan in stukken. Je kunt deze serveren met nog wat (groene salade). Zelf vind ik de taart zowel warm als koud erg lekker.