Hummus met rode bietjes

Posted · Add Comment

Hummus is kikkererwtenpuree en maak je makkelijk zelf. Voor deze variant met rode biet heb je nodig. Onderstaand recept is voor 2 porties/ personen.

Ingrediënten rode bieten hummus

  • 2 rode bietjes, gekookt (ongeveer 250 gram)
  • 250 – 300 gram kikkererwten (zelf gekookt of uit een blik of glazen pot)
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel komijn ( of gebruik eens kaneel, ook erg lekker)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel wat kurkuma

Bereiding hummus met rode bieten

Doe de kikkererwten, rode bietjes, olijfolie, citroensap, tahin en komijn in de blender en meng dit tot een smeuïge  massa. Proef dan een beetje hiervan en voeg naar smaak peper en zout toe. Eventueel kan je nog wat extra tahin toevoegen als je dat lekker vindt. De hummus is zo klaar en je kunt dit bijvoorbeeld bij je groente eten , als dip of ergens op smeren. Als garnering kan je nog wat kurkuma erover strooien. De rest van de hummus kan je in een (glazen) potje in de koelkast bewaren.