Kabeljauwpakketje met paksoi

Posted · Add Comment

Kabeljauw bereid als pakketje in de oven. Het is net een soort cadeautje op je bord, dat pakketje van aluminiumfolie. Bovendien is dit ook nog eens makkelijk te maken. Onderstaand recept is voor twee porties/ personen.

Wat heb je nodig voor deze kabeljauwpakketjes?

  • 350 gram kabeljauw(haasjes)
  • aluminiumfolie
  • 1 paksoi
  • 50 gram kokosblok/ Santen
  • 4 eetlepels heet water
  • 1/2 – 1 eetlepel groene Thaise curry (ik gebruik de curry’s van Mae Ploy, te koop bij de toko)
  • 500 gram broccoli
  • limoen
  • 50 gram ongebrande cashewnoten

Hoe maak je deze kabeljauwpakketjes?

Leg twee ruime stukken alumiumfolie op het aanrecht of eventueel een snijplank. Snijd het onderste stuk van de paksoi en verdeel de rest (witte stelen + groen blad) over de vellen alufolie. Leg daar bovenop de kabeljauwhaasjes. Smelt de kokosblok (au bain marie of kan ook door kort in de magnetron te verwarmen). Doe daar een halve tot een hele eetlepel groene Thaise curry bij en vier eetlepels heet water. Meng dit goed door elkaar en verdeel dit over de pakketjes paksoi en kabeljauw. Vouw het alufolie goed dicht tot pakketjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de pakketjes 20 minuten lang in de voorverwarmde oven. Snijd ondertussen de broccoli. Ik eet ook de stelen van de broccoli en snijd dit ook in stukjes. Zet een pan op met water, wacht tot dit kookt. Doe dan de broccoli in de pan en kook dit nog zo’n 3-4 minuten. Haal de pan van het fornuis, giet de broccoli af en spoel met koud water. Dit zorgt dat de broccoli niet nagaart en slap wordt.

Verdeel de broccoli over twee porties, leg er een kabeljauwpakketje bij en een handje cashewnoten (ongeveer 25 gram per portie/ persoon). Serveer met wat plakjes limoen. Voor wat extra koolhydraten kan je er wat (witte) rijst bij eten.