Kardemom cake

Posted · Add Comment

Bakken doe ik graag en dan suikervrij. Zo maakte ik een suikervrije variant van een bestaand Zweeds recept voor kardemom cake.

Ingrediënten:
• 2 bananen
• 6 dadels (grote zachte) , zonder pit
• 3 eieren
• 2 theelepels bakpoeder
• 5-6 theelepels kardemom
• 2 handjes rozijnen
• 200 gram spelt-/ amandel-/ boekweit-/havermeel (of een combinatie)
• eventueel lijnzaad en maanzaad

Oven voorverwarmen op 180°C

Bereiden:
prak de bananen, ontpit de dadels en meng deze (met mixer of blender) met de eieren. Voeg meel, bakpoeder en kardemom toe en mix het geheel tot een gladde massa. Smelt een eetlepel kokosolie en mix ook deze er doorheen. Voeg dan de rozijnen toe en roer deze er (met een lepel of vork) doorheen.
Vet een cakeblik of -vorm in met kokosolie en doe dan het beslag daarin. Bovenop het mengsel kan je nog wat lijnzaad en/ of maanzaad doen. Bak de cake dan ongeveer 40 minuten in de oven.
Haal de cake dan uit de oven, laat een klein beetje afkoelen en dan kan je hem uit de vorm halen.
Zelf snijd ik de cake dan in plakken en verpak die per stuk. Zo kan ik ook een aantal stukken invriezen om later op te eten.

Låt det smaka!