Kokos-citroencake

Posted · Add Comment

Bananenbrood of cake maak ik bijna wekelijks en in oneindig veel variaties. Deze kokos-citroencake is in ieder geval voor herhaling vatbaar.

Wat heb je nodig voor deze bananencake?

  • 3 – 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 75 gram kokosmeel
  • 125 gram boekweitmeel
  • 50 gram Santen/ kokosblok
  • 20 gram kokosolie
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • Eventueel 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels baking soda

Hoe maak je deze kokos-citroencake?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de eieren, bananen en evt honing met de staafmixer. Doe daardoorheen de boekweit- en kokosmeel ook met de staafmixer. Roer daardoor de chiazaad, maanzaad en kokos. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Schep dit ook door het beslag.

Smelt de Santen en kokosolie (in de magnetron of au bain marie) en meng dit door het beslag.

Pers de citroen uit boven het beslag en roer dit dan met met de baking soda erdoor heen. Dit gaat een beetje sissen/ schuimen en zorgt dat de cake luchtig wordt.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag in de vorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Laat dit even afkoelen in de cakevorm. Haal dan de cake uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.