Kokoskoek

Posted · Add Comment

Weer eens een cake gebakken en met witte bonen. Deze keer met kokos en witte chocola.

Wat heb je nodig voor deze kokoskoek?

  • 250 gram witte bonen
  • 3 eieren
  • 75 gram havermout
  • 75 gram geraspte kokos
  • 100 gram witte chocolade (ik gebruikte witte chocolade vlokken)
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram rozijnen

Hoe maak je deze kokoskoek?

Spoel de gekookte witte bonen en laat dit goed uitlekken. Doe deze met de bananen, eieren, havermout en kokosmelk in een schaal. Mix dit goed door elkaar met een staafmixer, tot dit een egaal beslag is. Schep er dan de witte chocolade, kokos en rozijnen doorheen en meng dit goed door elkaar. Laat het beslag zo’n 10-15 minuten staan zodat dit goed kan intrekken. De kokos en havermout absorberen dan het vocht uit het mengsel, waardoor een stevig beslag ontstaat. Bekleed ondertussen een bakblik met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden. Schep het beslag in het bakblik en verdeel dit gelijkmatig. Eventueel kan je er bovenop ook nog wat witte chocoladevlokken doen. Zet dit dan in de oven en bak het zo’n 35 minuten. Haal de koek uit de oven en laat even afkoelen (in het bakblik). Na ongeveer 10 minuten kan je de koek eruit halen en snijden om op te eten. Als je de koek nog wat verder laat afkoelen, kan je deze ook eventueel invriezen in stukken.