Lauwwarme couscoussalade

Posted · Add Comment

Couscous smaakt heerlijk bij allerlei gerechten. Ook in salades kan je er eindeloos mee variëren. Ik maakt ermee deze lauwwarme salade. Deze kan als vegetarische, veganistische maaltijd worden gegeten. Ook kan je er vlees of kip aan toevoegen. Onderstaande hoeveelheden zijn voor drie personen/ porties.

Wat heb je nodig voor deze couscoussalade?

  • 100 gram couscous
  • 200 ml water
  • 1 sinaasappels
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 2 winterwortels
  • 2 handen amandelen
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 avocado

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • Hand muntblaadjes
  • Geraspte sinaasappelschil
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels kurkuma
  • Peper

Hoe maak je deze lauwwarme couscoussalade?

Doe 100 gram couscous in een schaal en doe daar 200 ml kokend water bij. Roer goed door en laat tien minuten staan.

Snijd een rode ui in stukjes en bak deze in de wok met wat olijfolie. Als de ui glazig is, voeg dat de erwten mee en bak dit een paar minuten. Rasp de twee wortels en schil van de sinaasappel. Voeg dit bij de erwten en ui en bak nog een paar minuten. Zet het fornuis dan uit. Schil de sinaasappel met een mes zodat de buitenste velletjes eraf zijn en snijd deze in stukjes. Snijd de muntblaadjes in kleine stukjes. Maak de dressing van olijfolie en kruiden en roer dit samen met de sinaasappel, rozijnen en munt door de couscous. Schep daar de ui, erwten en wortels doorheen. van de bevroren doperwten op met wat water en breng dit aan de kook. Snijd de avocado in stukjes en schep dit ook door de couscous. Strooi de amandelen erover. Eventueel kan je de amandelen eerst fijn hakken. Schep dit op borden en serveer zo deze lauwwarme couscoussalade.