Makkelijke salade op twee manieren

Posted · Add Comment

Vaak maak ik ’s avonds een gerecht dat ik ook de volgende dag als lunch kan eten. Dat kan exact hetzelfde zijn of met een kleine aanpassing zodat je net iets anders te eten hebt. Bij het samenstellen van mijn maaltijden let ik vooral op voedingsstoffen en variatie. Zodat ik niet de hele week hetzelfde eet en ik (over de week) verspreid zo veel
mogelijk verschillende dingen eet.

Een makkelijke oplossing om te variëren is om één salade op twee manieren te maken, zoals deze 2-in-1 salade. Ik at de ene salade als diner en nam de andere mee als lunch de volgende dag! Dat kost weinig tijd en je krijgt gelijk een flinke hoeveelheid voedingsstoffen binnen.

Wat  heb je nodig voor deze makkelijke salade?

  • 1 winterwortel
  • 2-3 gekookte bieten
  • 1 avocado
  • 2 handen spinazie (gewassen)
  • 1 el citroensap of azijn
  • 1 sinaasappel
  • 100 gr gerookte makreel
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • lijnzaad- of olijfolie
  • 1-2 handjes nootjes en/of pompoenpitten
  • 1 handje rozijnen
  • peper naar smaak
  • optioneel: 60 gram gekookte quinoa
  • optioneel: stukje (zuurdesem) brood.

Hoe maak je deze makkelijke salade op twee manieren?

Voor beide salades:
Schil en rasp de wortel. Rasp ook de rode biet. Schil de avocado en snijd deze in stukjes. Meng dit door elkaar en doe er wat azijn of citroensap over. Verdeel dit mengsel over twee porties.

Voor de salade met makreel:
Leg een hand spinazie in een kom of op een bord. Doe daar de helft van de wortel, biet, avocado op. Schil een sinaasappel en snijd deze in kleine stukjes. Pel twee eieren en snijd ook deze in stukjes. Schep dit door de salade en doe daar ook de makreel in stukjes bij. Giet hierover nog wat lijnzaad- of olijfolie.

Je kunt er eventueel nog een handje ongebrande noten, pompoenpitten en/of rozijnen over doen. Voeg nog wat verse peper toe en klaar is deze salade.

Zelf eet ik niet veel snelle koolhydraten, maar je kunt bij deze salade een heerlijk stukje (zuurdesem)brood eten.

Voor de salade geitenkaas:
Leg ook hiervoor een hand spinazie in een kom of op een bord. Doe daar de helft van de wortel, rode biet en avocado op. Schil een appel en snijd deze in stukjes. Voeg een hand ongebrande noten of pitten toe en stukjes geitenkaas. Sprenkel daarover nog wat olijfolie, voeg kruiden naar smaak toe en klaar is je salade.

Voor wat meer koolhydraten kan je 60 gram gekookte quinoa door de salade roeren.