Makreel quinoa salade

Posted · Add Comment

Vaak kook ik zonder recept en combineer smaken of dingen waarvan ik denk dat ze goed bij elkaar passen. Of ik zie bepaalde ingrediënten en bedenk dan wat ik daarbij ga maken. Zo bedacht ik deze salade en die is zo goed bevallen dat ik graag mijn recept deel. Onderstaand recept is voor twee porties/ personen.

Voor de dressing:

  • 1 sinaasappel
  • stukje gember van ongeveer 2 cm

Was de schil en rasp deze. Dan dan sinaasappel in tweeën, haal het vruchtvlees eruit en knijp het resterende sap boven het mengsel. Rasp ook de gember en mix dit met sinaasappel.

Voor de salade:

  • 80 – 100 gram Quinoa
  • 200 – 250 gram gerookte makreel
  • 100 gram zeekraal
  • sla, groente en rauwkost wat je lekker vindt. ik gebruikte: groene kool, 10 cherrytomaten, courgette en 20 groene olijven

Was de quinoa met koud water. Doe dan wat kokosolie in de pan en bak daarin de quinoa ongeveer 2 minuten. Giet hier dan water bij (de verhouding is 2 delen water op 1 deel quinoa). Breng het water aan de kook en laat dit met de quinoa nog ongeveer 15 minuten koken. Laat daarna de quinoa 5 minuten afkoelen en roer hier dan de dressing doorheen.

Roerbak in een pan de zeekraal een paar minuten

Verdeel de quinoa over twee porties en doe hetzelfde met de zeekraal. Voeg dan per portie 100-125 makreel toe en de groente/ rauwkost die je lekker vindt. Wat mij betreft een erg goede combinatie en goed gelukte salade 😉