Ovengerecht: groente en mosselen met salade 

Posted · Add Comment

Eten klaar maken in de oven is erg makkelijk en scheelt ook nog eens afwas. Zeker fijn als je geen vaatwasser hebt, zoals ik (want past niet in mijn minikeuken helaas).

Je kunt allerlei groente makkelijk bereiden in de oven. Verwarm deze voor op 200 graden en snijd en was ondertussen de benodigde groente.

Veel mensen eten bij iedere maaltijd koolhydraten. Ik voel me daar minder goed bij en krijg een wat opgeblazen gevoel. Daarom beperk ik mijn koolhydraatinname per maaltijd. Je kunt deze naar wens zeker toevoegen door bijvoorbeeld wat zoete aardappel mee te bakken.

Wat heb je nodig voor twee porties van deze  koolhydraatarme maaltijd?

  • 1 courgette
  • 200 – 250 gram tomaatjes
  • 100 gram groene olijven (zonder pit)
  • 1 gele paprika 
  • 300 gram gekookte mosselen
  • 100 gram sla

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel wasabi
  • Peper 

Hoe maak je dit ovengerecht?

Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg de courgette daarop. Schuif de plaat in de oven en bak dit zo’n 10 minuten. Ondertussen kan je de tomaatjes wassen en ook de paprika. Snijd de paprika dan in dunne reepjes.

Haal de plaat uit de oven (als courgette 10 minuten gebakken heeft). Verspreid de paprika, tomaatjes en olijven bovenop de courgette. Doe de plaat vervolgens weer in de oven en bak nog 10 minuten. Haal de plaat nogmaals uit de oven en verdeel de mosselen hierover. Bak dan nog 5 minuten.

Maak ondertussen de dressing voor de sla door de wasabi, olijfolie eneventueel wat peper door elkaar te roeren.

Leg twee handen sla op een bord (per portie) schep daarover een eetlepel dressing per bord. De groente en mosselen zijn nu ook klaar en deel dit over de twee porties.