Pizza met bodem van zoete aardappel

Posted · Add Comment

Deze pizza maak je in de koekenpan of hapjespan. De bodem is gemaakt van schijfjes zoete aardappel en daarop kan je ondeindig variëren met groente en andere toppings.

 

Hoe maak je deze pizza?

  • Snijd zoete aardappel in dunne plakken (met of zonder schil)
  • Maak een sausje van gezeefde tomaten met kruiden. Bijvoorbeeld wat gele curry (van Mae Ploy) maakt de pizza lekker pittig
  • Verwarm de koeken- of hapjespan op het fornuis
  • Doe daar wat olijfolie in en als die heet genoeg is, leg je daarop de schijfjes zoete aardappel (zodat de bodem van de pan goed bedekt is). Laat de schijfjes even bakken. Je kunt deksel op de pan doen voor extra warmte en zodat de schijfjes goed garen.Draai het fornuis wat lager. Smeer dan bovenop de zoete aardappelschijfjes wat van het sausje. Eventueel kan je daar bovenop wat (gerapste) kaas doen. Laat dit een paar minuten staan.
  • Snijd ondertussen wat groente, zoals champignons, tomaten, paprika of broccoli (ik had nog wat gekookte broccoli staan in de koelkast)
  • Leg deze groenten bovenop de zoete aardappel schijfjes en het sausje
  • Als je wilt kan je daar bovenop nog wat kaas doen en eventueel een eitje erop is ook erg lekker
  • Laat dit geheel zo’n 10-15 minuten bakken in koekenpan tot alles goed warm en gaar is
  • Klaar is je pizza en geniet ervan!