Plantaardige curry met linzen

Posted · Add Comment

Hoewel ik niet 100% vegan ben, is plantaardig eten voor mij een bewuste keuze. Ik vind het een naar idee dat dieren worden gefokt omdat wij zo nodig (iedere dag) vlees willen eten. Daarnaast is plantaardig eten ook minder belastend voor het milieu. Bovendien vind ik groente erg lekker en ik bedenk graag allerlei recepten en combinaties daarmee. Zo ook onderstaand recept voor plantaardige curry met linzen, wortel en pastinaak. Dit is voor 2 tot 3 porties en smaakt ook heerlijk als lunch de volgende dag.

Wat heb je nodig voor deze plantaardige curry met linzen?

  • 2 pastinaken/ 500 gram pastinaak
  • 3 winterwortels
  • 150 gram groene linzen
  • water
  • Kruiden: 1 tl gedroogde sinaasappelschil gemalen, 1 tl kurkuma, 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kardemom, peper (bij pit-pit verkopen ze een kruidenmengsel van deze kruiden, die heet: verfrissend pittige gember-orange curry)
  • peper
  • 150 gram ongekookte witte rijst
  • Eventueel wat geraspte kokos

Hoe maak je deze plantaardige curry met linzen?

Schil de pastinaak en wortel en snijd in stukken Zet een pan op het fornuis met daarin 1 liter water, de stukken wortel en pompoen, linzen en kruiden. Roer door en zorg dat de groente en linzen onder water staan. Breng dit aan de kook, zet het fornuis dan lager en laat dit 20 minuten koken. Bereid de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt eventueel tijdens het koken 2 eetlepels geraspte kokos toevoegen (ik hou van kokos) en/ of bij opdienen een eetlepel geraspte kokos erover strooien.  Verdeel de curry en rijst over 2 of 3 borden of bakken. Geniet van deze plantaardige maaltijd!