Plantaardige risotto met courgette en pompoen

Posted · Add Comment

Hou je ook zo van risotto? Ik vind dit echt heerlijk, zowel voor diner als lunch. Voor mijn avondeten maak ik vaak een extra portie klaar als lunch voor volgende dag. Je kunt de risotto zowel warm als koud eten.

Risotto is een traditioneel Italiaans recept en de bereiding kost zo’n 30 minuten. Dit recept is met courgette en pompoen en de pompoen maakt de risotto extra smeuïg.

Voor 3 porties plantaardige risotto heb je nodig:

  • 180 gram risotto rijst
  • 360 + 50 ml water
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 pompoen in stukjes (zie basisrecept pompoen)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 6 eetlepels hennepzaad
  • 3 eetlepels zonnebloempitten

Hoe maak je de vegan risotto?

Verwarm een wokpan en doe er wat kokos- of olijfolie (om te bakken!) in. Laat dit goed warm worden en bak dan kort de risotto. Verkruimel de bouillonblokjes hierboven (of gebruik bouillonpoeder) en voeg 360 ml water toe. Zet het vuur lager, zodra het water kookt en laat dit zo’n 15 minuten koken. In de tussentijd kan je de courgettes en pompoen snijden. Na 15 minuten koken, voeg je de stukjes courgette toe en nog ongeveer 50 ml water. Laat dit 5 minuten koken en voeg dan de pompoen door en laat die ook nog 5 minuten meewarmen.

De risotto kan nu opgeschept worden en ik serveer dit met 2 eetlepels hennepzaad en 1 eetlepel zonnebloempitten per portie.

Vegan risotto

Vegan risotto