Pompoencake

Posted · Add Comment

Zelf eet ik cake graag als ontbijt, maar het neemt ook makkelijk mee. Je kunt de cake bovendien ook makkelijk invriezen. Laat deze daarvoor na het bakken goed afkoelen, snijd in plakken en verpak die per één of twee stuks in plastic en vries dit in. Als je dit de avond van tevoren uit de vriezer haalt, heb je de volgende dag een snel en makkelijk ontbijt (om eventueel mee te nemen). Hieronder vind je het recept voor een heerlijke zoete smeuïge cake met pompoen.

Wat heb je nodig voor deze pompoencake?

  • 300 gram pompoenstukjes
  • 125 gram havermeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2 handen rozijnen
  • 2 handen walnoten
  • 2 handen pompoenpitten
  • 10 dadels ontpit
  • 2 eetlepels dadelstroop (of 6 extra dadels ontpit)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel pimentpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder

Hoe maak je deze pompoencake?

Zie voor het bereiden van de pompoen, basisrecept voor pompoen. Doe 300 gram pompoen in een pannetje met water, breng aan de kook en laat dit zo’n 10 minuten koken. Giet dit dan af en laat dit afkoelen. Doe de eieren, dadels en eventueel dadelstroop in een kom en mix dit met de staafmixer tot een egaal geheel. Meng daar vervolgens de afgekoelde pompoenstukjes doorheen met de staafmixer. Voeg daar de meel aan toe en mix dat er doorheen, ook met de staafmixer. Doe hetzelfde met de bakpoeder en kruiden. Breek de walnoten met je handen in kleinere stukjes en schep dit, samen met de pompoenpitten en rozijnen door het beslag. Bekleed dan een cakevorm met bakpapier, verwarm de oven voor op 175 graden. Bak daarin de cake in 45 minuten gaar, laat even afkoelen, haal dan uit de cakevorm en laat dit verder afkoelen. Snijd hem dan in plakken. De cake smaakt heerlijk als ontbijt, met bijvoorbeeld wat cranberrysaus.