Pompoensoep variatie

Posted · Add Comment

Met koken varieer ik zoveel mogelijk. Recepten zijn eerder een richtlijn dan dat ik die strikt volg. Ik varieer met hoeveelheden en smaken en zo pakt een recept iedere keer net weer anders uit. Hieronder vind je het recept van een van de vele pompoensoepvariaties. Onderstaande hoeveelheden zijn voor vier kleinere porties (als voorgerecht) of twee grote porties (maaltijdsoep).

Wat heb je nodig voor deze pompoensoep?

  • 1/2 pompoen
  • 2-3 winterwortels
  • groentebouillon  (poeder)
  • kurkuma, peper, komijn
  • Gele Thaise curry
  • 100 ml kokosmelk
  • pan en water
  • Eventueel: geraspte kokos en verse koriander

Hoe maak je deze pompoensoep?

Voor dit recept bereid ik de pompoen voor volgens het basisrecept. Dit zorgt dat je de pompoen makkelijk kunt schillen en snijden. Snijd een halve pompoen in stukjes. Schil de wortel en snijd ook deze in stukjes. De verhouding tussen de wortels en pompoen is ongeveer 2 delen pompoen op 1 deel wortels. Zorg dat deze goed onder water staan (500 – 700 ml water), voeg groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat dit zo’n 15 minuten koken, tot de wortel en pompoen goed zacht zijn. Zet dan het fornuis uit, haal de pan van het fornuis en pureer de groente tot een egale massa. Voeg daaraan 1-2 theelepels kurkuma toe, 1 theelepel komijn en wat zwarte peper. Roer er nog 1 eetlepel gele Thaise curry door en 100 ml kokosmelk. Je kunt de soep serveren met nog wat geraspte kokos en verse koriander.