Pompoensoep

Posted · Add Comment

Pompoen laat zich goed gebruiken in allerlei recepten en zo kun je er heerlijke soepen van maken. Recepten daarvan zijn er in overvloed, maar toch deel ik ook graag mijn recept.

Wat heb je nodig voor het maken van pompoensoep?

  • oranje pompoen – zie basisrecept pompoen
  • 2 kleine rode uien
  • 5-7 wortels
  • groentebouillon
  • 300 ml kokosroom
  • kruiden zoals kurkuma, koriander, chili,peper en zout
  • gember (verse of gemberpoeder)
  • geraspte kokos
  • klein beetje olie
  • 1/2 liter water (mag meer als je van dunnere soep houdt)
  • grote soeppan
  • staafmixer

Hoe maak je de pompoensoep?

Snij de ui in stukjes. Bak deze in een grote (soep)pan met wat olie. Doe er vervolgens groentebouillon bij, kurkuma, gember (verse gemberwortel geschild en in stukjes of gemberpoeder), gemalen koriander en chili(vlokken). Giet er water bij en breng dit aan de kook. Schil ondertussen de wortels en snij deze in stukken. Wanneer het water kookt, doe je de wortel erin en kook dit zo’n 10 minuten. Doe dan pompoen in stukken door de soep en kook dit nog zo’n 10 minuten. Haal daarna de pan van het vuur/ fornuis en voeg de kokosroom toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel en voeg naar smaak peper, zout en overige kruiden toe. Serveer de soep met wat geraspte kokos en eventueel verse koriander.