Rode linzen soep met kikkererwten

Posted · Add Comment

Soep is makkelijk en snel te maken en je kunt grotere hoeveelheden maken en dit (in porties) invriezen. Er gaat niks boven warme soep, zeker nu het buiten wat kouder wordt. Soep zorgt ervoor dat je op een gemakkelijke manier groente binnen krijgt. Gisteren maakte ik deze rode linzensoep met kikkererwten.

Wat heb je nodig voor 2 porties rode linzensoep met kikkererwten?

  • 2 tomaten
  • 2 paprika’s (rood, oranje of geel)
  • 1 ui
  • 150 gram rode linzen
  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 400 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • kruiden: komijn, koriander, kerrie kaneel, cayennepeper en eventueel zout (van alles 1 theelepel)
  • Citroen

Hoe maak je rode linzensoep?

Schil de ui en snij in kleine stukjes. Was paprika en snij ook in stukjes. Idem voor de tomaten. Verwarm eetlepel olijfolie in een (soep)pan en fruit daarin de ui. Als de ui glazig is, voeg dan de paprika en tomaten toe en bak ongeveer vijf minuten. Voeg dan de kruiden toe, roer dit goed door en giet dan 400 ml water in de pan. Breng dit aan de kook en voeg dan de rode linzen toe. Als het water opnieuw kookt, draai het vuur lager en laat ongeveer 20 minuten koken (tot de linzen gaar zijn). Haal pan dan van het fornuis en pureer de soep met een blender. Serveer de soep met gekookte kikkererwten en een schijfje citroen of paar druppels citroensap. Eventueel kan je de kikkererwten nog even paar minuten mee verwarmen in de soep. Ik voeg ze dan toe nadat de overige ingrediënten gepureerd zijn.