Saté van kippendij

Posted · Add Comment

Deze saté is heerlijk mals en makkelijk te bereiden. Tegenwoordig gebruik ik het liefst kippendij. Dat heeft meer vet en dat maakt het vlees malser. Door de kippendij eerst te marineren, trekken de smaken er goed in. Daarna gebruikte ik de marinade om de kip in te bakken/ garen. Onderstaand recept is voor twee personen/ porties.

Wat heb je nodig voor deze saté van kippendij?

  • 350 gram kippendij
  • 100-150 gram ongekookte rijst
  • minimaal 500 gram sperziebonen
  • eventueel 2 eetlepels geraspte kokos of seroendeng (ik hou van kokos maar je kan dit ook weglaten)

Voor de marinade heb je nodig:

  • 1 eetlepel sambal (meer/ minder mag uiteraard ook)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olijfolie (om te bakkken)
  • stukje gemberwortel (2-3 cm)

Voor de pindasaus heb je nodig:

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 3 ketjap manis
  • 4 eetlepels plantaardige melk

Hoe maak je de saté van kippendij?

Maak eerst de marinade. Schil daarvoor de gember en rasp deze boven een schaaltje. Doe daar de sambal, ketjap en olie bij en roer dit goed door. Snijd of knip de kip in stukjes en schep dit door de marinade. Hoe langer je dit laat trekken, hoe lekkerder dit is. Neem hiervoor minimaal één uur maar liever langer of zelfs een dag van tevoren. Dek daarvoor de schaal af en zet dit in de koelkast.
Haal voor bereiding het schaaltje uit de koelkast. Verwarm een koekenpan of wok en doe daar de kip met marinade in. Bak dit voor 10-15 minuten. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sperziebonen schoon, snijd de uiteinden eraf (of gebruik sperziebonen uit te vriezer) en kook deze 10 minuten in heet water.
Maak dan de saus door de pindakaas, ketjap en plantaardige melk te mengen. Verwarm dit in een pannetje maar laat het niet koken. Tijdens verwarmen goed doorroeren.
Verdeel dan de rijst, sperziebonen, kip en pindasaus over twee borden en serveer eventueel met wat geraspte kokos of seroendeng.