Sinaasappel-gember havermoutkoeken

Posted · Add Comment

Deze variatie van havermoutkoeken is (ook) erg lekker.

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 havermoutkoeken?

  • 3 rijpe bananen
  • 15-20 eetlepels havermout of havervlokken (of een mix)
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels (zonnebloem-)pitten
  • 3 eetlepel gebroken lijnzaad
  • Stuk gember
  • Koekkruiden
  • Je kunt de koeken wat zoeter maken door 2 (of meer) eetlepels kokosbloesemsuiker, honing of dadelstroop toe te voegen

Hoe maak je deze havermoutkoeken?

Verwarm de oven op 175 graden.

Prak de bananen in een schaal. Roer daar de havermout doorheen en de kruiden. Schil de gember (stukje van 5-10 cm) en rasp dit boven het mengsel. Boen sinaasappel schoon en rasp de schil ook boven het mengsel. Snijd de schil van de sinaasappel en de sinaasappel vervolgens in kleine stukjes. Roer dit ook door het mengsel, samen met de rozijnen, lijnzaad en zonnebloempitten en eventueel de kokosbloesemsuiker, honing of dadelstroop.

Leg bakpapier op een bakplaat. Gebruik voor iedere koek ongeveer 1 eetlepel van het mengsel. Schep dit met de eetlepel op de bakplaat. Druk dit een beetje plat (zodat de havermoutkoeken zo’n 2 cm dik zijn). Met de lepel kun je de koeken ook een beetje in vorm leggen en de zijkanten aandrukken. Van het mengsel kan je zo’n 8-10 koeken maken. Doe nu de bakplaat in de oven en bak de koeken in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de plaat uit de oven, draai de koeken om en laat even afkoelen voor je ze op eet.