Soep van tomaat, wortel & paprika

Posted · Add Comment

Deze soep zit boordevol groente en persoonlijk vind ik hem heel lekker. Dit recept bedacht ik nadat ik nog een (deel van een) pakje gezeefde tomaten over had en ik mengde dat met trostomaten, wortels en paprika. 

Ingrediënten voor 5-6 porties 

  • 2 rode uien
  • 6 trostomaten
  • 750 gram wortels
  • 2 rode punt paprika’s
  • Pakje gezeefde tomaten
  • Olijfolie
  • Groentebouillon

Hoe maak je de tomaten-paprika-wortelsoep?

Paprika schoonmaken en fijn snijden. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in de soeppan. Voeg dan de paprika toe en bak dit een paar minuten. Maak ondertussen de tomaten schoon en snijd ze in (4 à 6) stukken. Voeg die ook toe aan het mengsel van ui en paprika en bak nog zo’n vijf minuten. Schil de wortels en snijd in stukken. Nadat ui en paprika ongeveer vijf minuten hebben gebakken, voeg je het pakje gezeefde tomaten toe, 500 ml water en de wortels. Roer daardoor wat groentebouillon.

Ik gebruik biologische groentebouillon zonder toevoegingen als e-nummers, gist etc. Zo puur mogelijk dus 😉

Laat bovenstaande nog 20 minuten koken en haal de pan van het vuur. Pureer de inhoud van de pan (met staafmixer) en klaar is je soep.

Je kunt eventueel nog wat extra kruiden naar smaak toevoegen zoals kerrie, kurkuma, peper en/ of zout.

Wil je een meer voedzame soep? Voeg dan gekookte bonen en/ of wat rijst of quinoa toe. Geniet van de soep!