Speculaascake van witte bonen

Posted · Add Comment

Pas kreeg ik een tip over cakes bakken met bonen. Zo maakte ik eerder al deze chocoladecake met zwarte bonen. Ook deze variant met speculaaskruiden en witte bonen is erg lekker.

Wat heb je nodig voor deze speculaascake van witte bonen?

  • 200-250 gram witte bonen
  • 50 g havermout
  • 100 gram havermeel
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 (of meer) eetlepels dadelstroop, ahornsiroop of honing
  • 2 (of meer) eetlepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1-2 handen rozijnen
  • 2 handen walnoten en/ of pecannoten

Hoe maak je deze speculaascake van witte bonen?

Doe de bonen, bananen, eieren en honing in een kom of schaal en meng deze door met staafmixer (of in de blender). Voeg daar de havermeel, havermout, bakpoeder, speculaaskruiden en dadelstroop (of ahornsiroop/ honing) met de staafmixer goed doorheen. Hak de noten fijn en schep deze samen met de rozijnen door het mengsel. Bekleed een cakevorm met bakpapier, verwarm de oven voor op 175 graden en schep het beslag in de cakevorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en haal deze dan uit de oven. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen in de cakevorm en haal deze daar dan uit. Laat deze op een rooster of plank verder afkoelen voor je deze in plakken snijd.