Spinazie-zoeteaardappeltaart

Posted · Add Comment

Heerlijke hartige taart met een bodem van zoete aardappel. Met deze bodem kan je ook andere hartige taarten maken, zoals deze Hartige zoete aardappel taart met broccoli en prei

Wat heb je nodig voor deze hartige taart?

  • 1 medium grote zoete aardappel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels gele Thaise curry
  • 450 gram spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 handen walnoten
  • 3 eieren
  • 50-100 gram parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Springvorm
  • Bakpapier

Hoe maak je deze zoeteaardappeltaart?

Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes. Roer in een kom of schaal de olijfolie en gele Thaise curry door elkaar. Schep daar de plakjes zoete aardappel door en roer goed door. Verwarm oven voor op 200 graden. Bekleed springvorm met bakpapier. Leg daarin de plakjes zoete aardappel dakpansgewijs zodat zowel de bodem als rand bekleed zijn. Zet de springvorm dan in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Roerbak ondertussen de spinazie. Doe de spinazie dan in een vergiet en knijp vocht er goed uit. Snijd de ui in kleine stukjes en hak de walnoten fijn. Roer dit met drie eieren en de parmezaanse kaas door de spinazie. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Haal na de 20 minuten bakken de springvorm uit de oven en schep het spinazie mengsel daar bovenop. Bak de hartige taart dan nog 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

Haal de springvorm dan uit de oven, laat een paar minuten afkoelen en haal de rand van de springvorm. Snijd de taart in stukken en geniet van deze hartige taart.