Springrolls met kip en pindasaus

Posted · Add Comment

Deze springrolls zijn echt mijn favoriet op dit moment. Vooral de combinatie van pittig, zoet en pinda maken deze springrolls erg smakelijk en bovendien zijn ze makkelijk te maken. Onderstaande hoeveelheden zijn voor twee personen/ porties.

Wat heb je nodig voor deze springrolls met kip?

 • 300 – 350 gram kippendij filet
 • 8 rijstvellen
 • 200 gram sperziebonen
 • 250 gram mango
 • 50 gram sla (bij voorkeur ijsbergsla)
 • 1-2 wortels
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 3 eetlepels ketjap
 • sambal
 • handje verse koriander
 • 1 eetlepel sesamzaadjes
 • eventueel 1 eetlepel plantaardige melk

Hoe maak je deze springrolls met kip en pindasaus?

Zet de kip op het fornuis in een pan water (zodat de kip net onder water staat). Breng dit aan de kook en laat dan nog 10 – 15 minuten koken tot de kip gaar is. Giet deze vervolgens af en trek de kip uit elkaar met twee vorken. Zo krijg je draderige stukjes kip. Marineer deze met een eetlepel ketjap en wat sambal (zo veel als je lekker vindt of kunt handelen). Ik gebruikte sperziebonen uit de diepvries, neem hier 2-3 handen van en doe deze in een kom met kokend water. Laat dit zo 5 -10 minuten staan, tot de sperziebonen ontdooid zijn. Giet dit vervolgens af en doe in een schaaltje. Snijd de ijsbergsla in kleine reepjes en doe deze in een ander schaaltje. Je kunt ook andere sla gebruiken, maar persoonlijk vind ik ijsbergsla het lekkerst omdat dit vrij neutraal van smaak en lekker knapperig is. Schil de wortels en rasp deze en doe ook dit in een schaaltje. Ook voor de mango gebruikte ik bevroren mango. Je kunt de verpakking de avond van te voren uit de vriezer halen of ook dit ontdooien in een schaaltje kokend water. Laat dat zo’n 5 minuten staan en giet dit dan af. Als je al de avond van tevoren uit de vriezer haalt, hoef je het niet in heet water te ontdooien. Eventueel kan je de mango nog wat fijner snijden en doe ook dit in een schaaltje. Zo heb je verschillende schaaltjes met de ingrediënten voor de springrolls, namelijk: kip, sla, wortel, mango en sperziebonen.
Doe dan een laagje heet water in een schaal of pan. Ik gebruik daarvoor een hapjespan omdat deze voldoende groot is. Leg dan een rijstvel in deze pan of schaal en laat dit er 30-35 seconden inliggen. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.

Leg het rijstvel dan op een snijplank of bord. Leg wat kip, wortel, sla, mango en sperziebonen in het midden van het vel.  Doedaar nog wat verse koriander op. Druk de ingrediënten wat op elkaar en vouw de buitenzijdes van het vel naar binnen. Rol dan het rijstvel voorzichtig op. Je vouwt ze als een loempia in elkaar. Herhaal dit voor de andere vellen. Mocht je deze niet allemaal op dezelfde dag opeten, kan je ook alleen de springrolls maken die je opeet en dan de volgende dag het restant opmaken met de andere rijstvellen. Maak per 4 springrolls (één portie) een sausje van 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel ketjap. Eventueel kan je daar ook nog een eetlepel plantaardige melk door doen. Leg de springrolls op een bord, garneer met een halve eetlepel sesamzaadjes per portie en een bakje pindadressing.