Stamppot gefermenteerde rode kool

Posted · Add Comment

Winter is tijd voor stamppot, al vind ik stamppot op zijn tijd in ieder seizoen lekker. Bijvoorbeeld met zuurkool. Maar de meeste zuurkool die je in de winkel koopt is chemisch bewerkt en bovendien kan je redelijk eenvoudig zelf kool fermenteren. Klik hier voor uitleg over hoe je zelf kool kunt fermenteren. In onderstaand recept gebruikte ik gefermenteerde rode kool en het resultaat is deze warm gekleurde stamppot.

Wat heb je nodig voor stamppot gefermenteerde rode kool (2 porties)?

  • 600 – 700 gram zoete aardappel (geschild blijft er nog zo’n 600 gram zoete aardappel over)
  • 300 gram wortels
  • 500 gram gefermenteerde rode kool, het recept vind je hier
  • 300- 350 gram kipfilethaasjes
  • Kruiden naar smaak, ik gebruikte kerrie, kurkuma, peper en zout

Hoe maak je stamppot gefermenteerde rode kool?

Maak de wortels schoon en snijd deze in stukken. Doe deze met water in een pan en breng dit aan de kook. Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel. Nadat de wortels 10 minuten hebben gekookt, voeg je de zoete aardappel toe en kook je dit nog 10 minuten. Bak ondertussen de kipfilet en kruid deze naar smaak. Ik gebruikte kerrie, kurkuma en peper en zout. Giet na de kooktijd de aardappels en wortels af en bewaar wat van het kookvocht. Stamp de wortels en zoete aardapel met een stamper en voeg wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Serveer de kip en puree met de gefermenteerde rode kool. Je kunt die uiteraard ook door de puree roeren voor een kleurrijke stamppot. Eet smakelijk!