Sushi rollen

Posted · Add Comment

Vaak maak ik wat extra avondeten om dat de volgende dag als lunch te kunnen meenemen. Zo at en maakte ik gisteravond deze sushi rollen.

Ingrediënten sushi rollen

Voor 2 persoon, 4 rollen:

  • 4 Nori bladen
  • 200- 250 gram rauwe of gerookte zalm
  • 100 gram ongekookte (sushi) rijst
  • 4 theelepels kokospalmsuiker
  • rijstazijn
  • 1 Paksoi
  • 400 gram spinazie (diepvries of vers)
  • 1/4 komkommer
  • eventueel wat sesam- of maanzaad
  • 1 limoen
  • 50 gram veldsla
  • bamboemat (voor rollen)

Bereiding sushi rollen

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Wanneer deze klaar is, beetje af laten koelen en kokospalmsuiker en rijstazijn er doorheen roeren.
Snij de paksoi in stukken (zowel het blad als de stelen van de paksoi), roerbak een paar minuten samen met de spinazie. Wanneer je verse spinazie gebruikt, komt daar vaak veel vocht af en dit afgieten voor je de groente verder gaat gebruiken. Rasp de schil van een halve limoen over de spinazie en paksoi en knijp het sap van de limoen daarover uit.
Voor het rollen van de sushi heb je een bamboematje nodig en leg deze klaar voor je gaat rollen. Deze gebruik je zodat je hem strak kunt oprollen.
Leg een nori blad  op de bamboemat en bedek deze met rijst, veldsla, komkommer, gerookte zalm, paksoi-spinazie mengsel en evt wat sesamzaad. Laat ongeveer ngeveer 1 cm vrij van het blad zodat je de rol goed dicht kunt maken. Rol dit dan op in de bamboemat en de nori plakt aan elkaar door vocht uit te rijst. Herhaal dit totdat je vier sushi rollen hebt. Snij daarna met een scherp mes de rollen in meerdere stukken.
sushi 2Je kunt alles wat je lekker vind in een rol combineren. Zo kan je variëren met soorten groente, vis en ook ei (omelet) toevoegen.

Eet smakelijk!