Tagliatelle van groente met witte bonensaus

Posted · Add Comment

Op internet zie ik veel foto’s en recepten van zelfgemaakte spaghetti van groente. Zelf wilde ik ook eens proberen zoiets te maken maar dan zonder spiraalsnijder. Zo maakte ik deze tagliatelle van courgette en wortel met de kaasschaaf. Zelf ben ik erg tevreden met het resultaat en deel graag het recept met je. Voor erbij maakte ik een witte bonensaus met tomaten en hieronder vind je tevens dat recept.

Wat heb je nodig voor twee porties tagliatelle van courgette en wortel?

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 4-5 grote wortels (eventueel verschillende kleuren)
  • Groente bouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse bascilicum
  • Water
  • Pan

Bereiding tagliatelle van courgette en wortel

Breng in een grote pan water aan de kook en voeg hier bouillon aan toe. Maak de courgette schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Eventueel kan je deze stukken nog halveren voor minder lange slierten. Schaaf nu met de kaassschaaf dunne repen van de courgette. Kook deze repen in 3-5 minuten gaar in het kokende water met bouillon. Ondertussen ook de wortels schoonmaken of schillen en ook hiervan tagliatelle maken met de kaasschaaf. Schep na 3-5 minuten de courgette uit het water. Kook dan de repen wortel in 5-7 minuten gaar in de pan met water en schep. Giet deze vervolgens af. Schep een portie op een bord, ik roerde er nog een eetlepel olijfolie doorheen en serveerde het met wat verse bascilicum.

Wat heb je nodig voor twee porties witte bonensaus?

  • 200 – 250 gram gekookte witte bonen
  • 300 ml plantaardige melk, ik gebruikte rijstmelk
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • 2 trostomaten
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • twee eetlepels hennepzaad
  • 2 eetlepels lijnzaad (gebroken)
  • Pan en blender

Bereiding witte bonensaus met tomaten

Breng in een pannetje de plantaardige melk aan de kook en verwarm de witte bonen mee. Pureer de bonen en de melk met de blender. Roer er twee eetlepels rijstmeel door om het mengsel steviger te maken en breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Deze saus past goed bij de tagliatelle en ik serveerde deze met stukjes trostomaat en per portie een eetlepel lijnzaad en hennepzaad. Eventueel kan je ook nog wat zonnebloempitten toevoegen voor een volwaardige plantaardige maaltijd.