Tomaten-rode linzensoep

Posted · Add Comment

Deze soep krijgt een Thaise twist door het gebruik van Thaise curry pasta. Ik gebruik deze curry’s graag als ik kook en ze zijn verkrijgbaar in rood, geel en groen. Voor deze soep koos ik de rode Thaise curry.

Wat heb je nodig voor deze rode linzensoep?

  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 5 tomaten
  • 150 gram rode linzen
  • 1 eetlepel rode Thaise curry pasta (ik gebruik die van Mae Ploy)
  • verse koriander
  • water
  • soeppan
  • olijfolie

Hoe maak je deze Thaise rode linzensoep?

Snijd de tomaten in stukken. Zet een pan met wat olijfolie op het vuur. Als de olie warm is, bak dan de stukjes tomaat daar ongeveer twee minuten in. Voeg dan de gezeefde tomaten toe. Roer dit goed door en laat nog zo’n 2 minuten pruttelen. Door het lege pakje van de gezeefde tomaten te gebruiken, kan je precies de gewenste hoeveelheid water toevoegen. Vul dit pakje daarvoor twee keer met water en doe dit door de tomaten. Doe de linzen daarbij en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager. Laat dit vervolgens nog 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Zet het fornuis dan uit. Roer er dan een eetlepel rode Thaise curry pasta door en pureer de soep met de staafmixer. Serveer de soep met wat verse koriander. Eventueel kan je ook porties soep invriezen.