Vegan balletjes van rode biet en kikkererwten

Posted · Add Comment

De supermarkten liggen vol met kant-en-klare Vega of vegan balletjes en burgers. Ik maak ze liever zelf zoals in onderstaand recept. Dit is nog maar een voorbeeld van wat mogelijk is, want je kunt ze maken met allerlei verschillende groenten, bonen, kruiden en precies zoals jij lekker vindt!

Ingrediënten kikkererwten balletjes met rode biet

Voor ongeveer 2 porties heb je nodig:

  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 1 rode biet van 150 – 200 gram
  • 6 eetlepels havermout (ongeveer 60 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie (geschikt voor bakken) + extra olie om in te bakken
  • 1 rode ui, eventueel wat lente- of bosuitjes
  • stukje verse gember
  • kruiden zoals kardemon, peper, zout

Bereiding Vegan balletjes met kikkererwten en rode biet

Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en meng deze. Je kan het heel fijn malen of wat grover (naar eigen wens). Schep met een eetlepel een portie van het mengsel eruit en draai hier (met je handen) balletjes van. Van het totale mengsel maakte ik 12 balletjes.

Verwarm koekenpan en wat olie tot dit goed heet is. Bak de balletjes in zo’n 20 minuten op laag vuur gaar door ze regelmatig te keren.

Je kunt deze balletjes bijvoorbeeld eten bij gebakken zoete aardappel en groente en/ of een salade.