Vegan salad in a jar

Posted · Add Comment

De glazen pot zorgt ervoor dat je de salade makkelijk mee kunt nemen. Bovendien ziet het er leuk uit en blijft de salade goed bewaart. Voor de lunch maakte ik deze Vegan salade.

Wat heb je nodig  voor 2 porties/ potten?

  • 75 gram veldsla 
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • Eventueel wat 
  • 150 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 4 nori bladen
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • Voor de dressing: 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel rijstazijn
  • Verse koriander
  • 2 glazen potten
  • Voeg eventueel nog stukjes (gele) paprika en tomaatjes toe.

Hoe maak je deze Vegan salade in glazen potten?

Kook de zilvervliesrijst zoals vermeld staat op de verpakking. Gebruik ongeveer 75 gram ongekookte rijst per persoon. 

Doe onderin de potten de veldsla. Schil de komkommer, haal pitjes eruit met een lepel en snij de komkommer in kleine stukjes. Als je extra paprika en tomaatjes toevoegt was en snij die dan ook.

Snij de avocado doormidden, haal de pit eruit, snij in stukjes en schep deze dan uit de schil.

Maak de dressing door rijstazijn en sesamolie door elkaar te roeren. Haal de blaadjes van de koriander en knip deze in stukjes en roer dit door de dressing. Deze dressing kan nu door de rijst geschept worden. Knip de nori bladen in kleine stukjes en roer door de rijst. 

Verdeel dit over de twee potten door deze op de veldsla te scheppen. Daar bovenop verdeel je de komkommer, avocado en eventueel paprika en tomaatjes. 
Daarbovenop doe je per pot en eetlepel sesamzaadjes en handje rozijnen en de potten zijn klaar om mee te nemen en/ of op te eten.