Vegetarische stamppot van zoete aardappel en andijvie

Posted · Add Comment

Met dit recept bereid je binnen een half uur een heerlijke andijviestamppot met zoete aardappel. Deze stamppot is vegetarisch en de feta combineert goed met de smaak van andijvie, paprika en zoete aardappel.

Ingrediënten andijvie stamppot met zoete aardappel en fèta

Voor 2 porties/ personen:

  • 400 – 500 gram zoete aardappel
  • 400 gram rauwe andijvie
  • 1 zoete punt paprika
  • 200 gram fèta
  • peper, zout, kurkuma en evt andere kruiden

Vegetarische andijvie stamppot bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Doe de stukken in ruim water en breng dit aan de kook. Kook het in ongeveer 15 minuten gaar. Prik met een vork om te controleren wanneer de aardappels gaar zijn. Giet deze dan af en laat een klein beetje kookvocht in de pan met de aardappels.

Tijdens het koken van de aardappels kan je de krop andijvie wassen en 400 gram in stukken snijden. Snijd ook de zoete puntpaprika en fèta in stukjes.

Stamp de gekookte aardappels met het kookvocht tot puree. Voeg zout, peper, kurkuma en eventuele andere kruiden naar smaak toe. Schep hier dan de andijvie en paprika door en op het laatst ook de feta. De stamppot kan je serveren met pompoenpitten en/ of snack tomaatjes.