Venkel courgette kokostaart

Posted · Add Comment

Een lekkere hartige taart die je helemaal zelf maakt, zowel bodem als vulling/ topping.

Wat heb je nodig voor deze hartige taart?

Benodigdheden voor bodem:

  • 75 gram rijstmeel
  • 50 gram kastanjemeel
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels arrowroot (natuurlijk bindmiddel)
  • zout
  • springvorm en bakpapier

Benodigdheden voor topping/ vulling:

  • 1/2 courgette
  • 1 venkel
  • 2 rode of roze uien
  • 150 ml kokosmelk
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel groene Thaise curry (Mae Ploy of zelf naar smaak kruiden)
  • peper en zout

Hoe maak je deze hartige taart?

Doe de kastanje-, rijstmeel, arrowroot en wat zout in een schaal. Roer daar de gesmolten kokosolie doorheen en vervolgens 2 eetlepels (koud) water. Meng dit goed met een vork of lepel. Mocht het deeg erg zacht zijn, zet dan de schaal zo’n 15 minuten in de oven. Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het deeg hierop. Verspreid dit met een lepel helemaal uit over de bodem van de springvorm. Dit lukt alleen als het deeg de juiste temperatuur heeft. Mocht je het in de koelkast zetten, zorg dan dat je dit niet te lang doet. Als het toch te koud is, dan kan je het even kort verwarmen (door bijvoorbeeld halve minuut in magnetron te verwarmen of schaal even op de verwarming te zetten).

Snijd de rode/ roze ui, venkel en halve courgette in kleine stukjes. Meng in een kom of schaal de eieren, kokosmelk, groene curry (of andere kruiden) en peper en zout en roer dit met een garde goed door elkaar. Verdeel de ui, venkel en courgette over het deeg. Giet daar overheen het mengsel van kokosmelk, curry en ui. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak daarin in ongeveer 50 minuten deze hartige taart. Haal deze dan uit de oven, laat deze even afkoelen en maak de springvorm los. Dan kun je de taart in stukken snijden en opeten. De taart kan je ook tot 3 dagen in de koelkast bewaren en later opeten of meenemen.