Wortelsoep

Posted · Add Comment

Soep is voedzaam en een goede manier om veel groente binnen te krijgen. Hieronder vind je het recept van één van mijn favoriete soepen, namelijk wortelsoep met gele curry pasta, gember en kokosmelk. De perfecte soep om lekker mee op te warmen, nu het weer wat kouder wordt.

Wat heb je nodig voor deze wortelsoep (voor 3-4 porties):

  • Een ui
  • Gember
  • 1 kilo wortels (schoonmaken/ schillen en in stukken)
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel gele curry pasta (ik gebruik de pasta van het merk Mae Ploy)
  • 250 ml kokosmelk
  • Olie (olijf- of kokosolie)
  • Grote pan
  • Eventueel wat geraspte kokos

Hoe maak je de wortelsoep?

Haal de schil van de ui en gember en snijd deze in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een grote pan, fruit daarin de ui en gember. Zodra de ui glazig is, voeg dan een eetlepel gele currywortelsoep pasta toe en bak dit even mee. Als je van pittig(er) eten houdt, kan je ook wat meer curry pasta toevoegen.

Voeg hieraan een liter water en de stukken wortel toe. Breng dit aan de kook en laat het nog zo’n 15-20 minuten koken, tot de wortel goed zacht is. Haal de pan van het vuur en pureer de inhoud met een blender. Voeg daar kokosmelk aan toe en mix dit er met de blender goed doorheen. Je kunt de soep serveren met wat geraspte kokos of zo opeten. Geniet ervan!