Zoete aardappelsoep met paprika

Posted · Add Comment

Het leukste aan koken vind ik dingen combineren. Kijken wat ik kan maken met bepaalde ingrediënten of dingen die over zijn van een andere maaltijd. Deze keer had ik nog een zoete aardappel, een rode en gele paprika en maakte daarvan deze soep.

Wat heb je nodig voor deze zoete aardappelsoep?

  • 1 medium zoete aardappel
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 blokje groente bouillon/ halve eetlepel groente bouillon poeder
  • 750 ml water
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • Verse koriander
  • Peper en zout
  • Pan
  • Staafmixer of blender

Hoe maak je deze zoete aardappelsoep?Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Was de paprika’s en snijd deze ook in stukjes. Doe dit in een pan met water. In recept staat 750 ml dit is een richtlijn. De groente moet net onder water staat. Breng dit aan de kook, roer het bouillonblokje of bouillonpoeder erdoor en zet het fornuis wat lager. Laat dit zo’n vijftien minuten koken tot de zoete aardappel gaar is. Je kan dit controleren door er met een vork in te prikken. Als de zoete aardappel zacht is, is deze gaar. Laat de groente dan een beetje afkoelen en maal alles fijn met de staafmixer of in de blender. Doe er wat cayennepeper, paprikapoeder, verse koriander (blaadjes) door en meng dit er door met de staafmixer of in de blender. Eventueel nog wat peper en zout naar smaak. Schep dan in een kom of schaaltje en garneer ieder portie met wat takjes verse koriander.